Ontspannen en relaxed

img_8690

Ontspannnen en relaxed. Zo voel ik mij nu.
Inmiddels ben ik heerlijk enkele dagen thuis. Na 19 dagen opgenomen te zijn geweest, is thuis zijn geweldig. Ik geniet er met volle teugen van.
Ja ik sta regelmatig nog wat wankel op mijn benen. Boodschappen doen is net nog niet voor mij weggelegd. De trap op klimmen kan een kleine uitdaging zijn. Maar ik neem de tijd, loop rustig rond, en ik rust veel.
Mijn hoofdpijn is nagenoeg weg. Ik heb de extra kortdurende morfine niet nodig gehad sinds ik thuis ben. Dat is het teken dat de zwellingen die door de bestralingen zijn ontstaan nu aan het afnemen zijn. Dat is super goed nieuws. En de verwachting is dat alle zwellingen zullen verdwijnen gedurende de week. Want ook de schadelijke cellen zijn door de bestraingen vernietigd. Kortom het gaat echt de goede kant op.

Het voelt ergens ook wel gek dat ik mij zo rustig en relaxed voel. Dat het feit dat genezing er niet meer inzit, en mij juist zo rustig maakt vind ik bijzonder.
Maar het voelt gewoon goed zo. Het feit ligt er. En daarin mag ik mijn weg gaan vinden. Samen met mijn dierbaren hoor. Maar ik blijf er van overtuigd dat ik echt zelf die weg moet vinden. Dat een ander dat niet voor mij kan doen.
En het voelt bijzonder dat ik het zo makkelijk los kan laten.
Het feit lig er. Nee genezing zal niet meer lukken.
Maar wat is genezing? En waar ligt de waarde daarvan? Ineens sta ik toch anders in het leven. Maar ook weer niet.
Want ik wil wel weer een gewoon leven hebben. Ik wil weer gaan werken. Wij gaan verhuizen en in ons nieuwe huis de toekomst verder opbouwen. Daarnaast wil ik zeker weer gaan sporten en hardlopen. Want in mijn overtuiging en beleving zal een goede algehele conditie enorm helpen om heel oud te worden.

Hoelang ik heb, is niet te zeggen. Het kan 30 jaar zijn, of 5. Niemand kan hier in een uitspraak doen. In maar 2% van de gevallen wereldwijd zitten deze foute cellen op het hersenvlies. Dus artsen kunnen niks zeggen over de prognose.
Daarom wil ik dat deel graag loslaten. Het is wat het is. Niet meer, niet minder.

Ik wil gaan genieten van het leven. Alles opsnuiven en beleven. Als er klachten komen, zal ik aan de bel trekken en zullen wij dan uitgebreid alle opties gaan bespreken. Maar wie dan zorgt.
Ik wil niet in angst leven. Omdat het mij niet verder zal helpen.
Daarom ben ik zo blij met mijn innerlijke rust. Die rust die zorgt ervoor dat ik juist positief naar het leven kan kijken.
Ik ga mooie plannen maken. En ik ga, boven alles, genieten van het leven.
Het leven is namelijk echt heel mooi.
Wij gaan echt onze slingers ophangen.

© Jaixy, Augustus 2016

Advertenties

33 gedachtes over “Ontspannen en relaxed

 1. Pingback: Jaike. Miles to go. – @Peter's Blog

 2. Zonder jouw ziek zijn te bagatelliseren, ik vind het ergens mooi om te lezen hoe het werkt. Natuurlijk zou je in een handomdraai de ziekte in een put gooien mocht je er dan definitief van verlost zijn, maar (dat bedoelde ik met bagatelliseren) ergens … hoe moet ik het zeggen? We kunnen allemaal vandaag of morgen dood gaan en daar zouden we eigenlijk naar moeten leven, maar dat doen we niet! Het lijkt wel alsof we allemaal geloven dat we het eeuwige leven hebben en daardoor genieten we veels te weinig. Je leeft nu veel oprechter, veel intenser. Ik onderschat de angst niet hoor, die er ongetwijfeld ook aan vast zit (ik kan er me niet eens een voorstelling bij maken). We leven zoveel met in onze gedachten: Als ik later zus of als ik straks zo, dán…. Nee! Niet dan. NU! En dat lees ik nu bij jou. En ja, jij gaat gewoon de slingers ophangen en net zo oud worden als ik ga worden of wie dan ook. Zeker met die positieve instelling. Ik geloof daarin. Ik geloof in jou. ♥

  • Dat is het voor mij heel erg.
   Morgen kan iedereen dood zijn.
   En dat besef is er veel meer.
   En daarom gaan wij nu juist genieten en leven.
   Wij weten niet hoelang dat duurt. Maar jij weet ook niet hoelang dat van jou duurt.
   De angst van verlies is er niet. Ik voel die angst helemaal juist niet.
   Ik voel juist dankbaarheid, liefde, geborgenheid, vrijheid.
   En rust.
   Wat mooi dat je juist zegt dat je zo oud gaat worden als je gaat worden.
   En dat is het…
   Je wordt zo oud als je wordt…
   Punt….
   Niet meer, niet minder…
   Dat is het pure van het leven.

   Bedankt voor je mooie reactie 😘

 3. Geniet van alle moois om je heen. Fijn dat je innerlijke rust hebt gevonden. Ooit kreeg ik een tegeltje van lieve collega’s. ” loslaten is ook een houvast ” Zo is het Jaixy. Op naar de toekomst en je nieuwe huis. Samen met je geliefden. .ennehh ik vind je een kanjer hoor!!! Pff sterke mooie vrouw xx

 4. Terecht genieten nu!!! Niemand weet hoe laat het is 😜 Las aan t eind van de vakantie dat de zoon en partner van de orthodontist van mijn zoon is verongelukt 30 jaar. Dat nieuws hakte er bij mij wel even in, op vakantie in Elba met de racefiets. Ieder mens is er een van de dag, ik zit nu op een terrasje, en geniet ban elk moment… Net als jij!!

  • Dat is wel wat er aan de hand is:
   Je weet niet hoe lang je leeft. En hoeveel tijd je hebt.
   Zo ineens kan je uit het leven stappen…
   Dat is heftig…. Vooral zo jong…

   Maar fijn dat je juist de kracht hebt om te genieten! Terrasje, familie,vrienden, maak herinneringen. Beleef het leven 😘

 5. Tjonge wat een positiviteit straal jij toch uit. Oog en oor voor iedereen en doorgaan met je leven!
  Je bent een kanjer! Ik duim mijn duimen stuk om te zorgen dat alles weg is bestraald en je weer verder kunt met je feestje te vieren. De slingers heb je alweer opgehangen! XXX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s